Projekt 2022
Bydlení

Návrh: Martin Dědič
Vedoucí projektant: Tomáš Valla
Vizualizace: Jana Šťastková


Rodinný dům Březová je navržen jako jednopodlažní, částečně podsklepený bungalov, situovaný na kraji obce ve svažitém terénu a v blízkosti lesa.

Dispozice domu vychází z místních terénních podmínek, kdy podsklepená část plní funkci technického podlaží, garáže pro dva osobní automobily a současně je zde navržen hlavní vstup do objektu se schodištěm do obytné část domu, která je o podlaží výše.  V prvním podlaží se nachází společná část domu v podobě obývacího pokoje s kuchyňským koutem, dále tři ložnice, společná koupelna a samostatné WC. Přidanou hodnotu domu dále tvoří šatny / komory, spižírna, samostatná koupelna s WC pro hlavní ložnici, případě veliká terasa s výhledem do zahrady, přístupná ze všech pokojů. 

Dům je navržen jako dřevostavba a současně splňuje veškeré požadavky pro nízkoenergetický standard. Díky dispozičnímu uspořádání a propojení vnitřních prostor se zahradou nabízí také vyšší komfort pro jeho obyvatele. Dům je vytápěn podlahovým vytápěním, jako zdroj tepla slouží tepelné čerpadlo vzduch – voda, v obývacím pokoji se nachází krbová vložka. Součástí technického řešení je i lokální rekuperace, dále využívání dešťové vody na splachování a zálivku zahrady.